Interieur: Let your flowers live!

Niets fleurt een kamer meer op dan waimg_2983t groen met kleurige bloemetjes. Is het nu een mooi boeketje uit de bloemenwinkel of een bosje van de markt: bij een aanblik zal je je instant vrolijk voelen! Als je, net zoals mij, geen groene vingers hebt (mijn kamerplant kan dit beamen, triestig verhaal…) is een bosje bloemen steeds een goed idee! Eens ze verslenst zijn, haal je gewoon nieuwe 😉
Natuurlijk wil je deze schatjes een zolang mogelijk leven geven, dus hier zijn enkele van mijn tips!

  • De meeste mensen weten ondertussen wel dat je jouw bloemen best een beetje afknipt aan de steel. Doe dit in een hoek van 45° zodat de vezels terug opengaan en de maximale hoeveelheid vocht kunnen opnemen.
  • Zet je bloemen in niet té veel water. Vul liever regelmatig wat bij.
  • Ik heb ooit eens gehoord dat wodka met suiker in het water bevorderlijk zou zijn voor de  levensduur van jouw bloemen. Enkele druppeltjes wodka met een theelepeltje kristalsuiker zou de truc zijn! Dit is helaas niet volledig waar. De wodka gaat jouw bloemen niet veel goeds doen, kies eerder voor azijn bij de suiker. Suiker is namelijk een goede voeding voor de bloemen, maar stimuleert ook de groei van bacteriën. Daarom een lepeltje azijn voor zijn ontsmettende werking!
  • Denk na over hoe zwaar de bloemen worden eens ze opengaan. Het zou jammer zijn moesten ze hun kopje laten hangen omdat de steel het gewicht niet kan dragen. Houd hier dus rekening mee bij het knippen van de steel.

    img_0144

  • Zorg dat de bloemen voldoende licht krijgen, maar best niet te veel in de warmte. Bloemen in koele ruimtes gaan langer mee dan die in warme. Zet desnoods ’s nachts je bloemen op een koelere plaats zoals de kelder of de garage.
  • Zet ze eveneens niet in de buurt van fruit. Rijp fruit zou een soort gas afgeven waardoor de bloemen sneller verwelken. (Dit geldt trouwens ook voor bepaalde soorten fruit onderling!)

Met deze tips zouden je bloemen toch al iets langer jouw huis opfleuren!
Heb jij nog tips?

Veel liefs,

Virginy

Bijna al deze foto’s zijn getrokken door mijn vriend Dimitri, meer van zijn werk kan je hier bekijken. Zeker de moeite!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s